پایش سلامت سازه‌ها

کلیه سازه‌ها اعم از پل‌ها، توربین‌های بادی، ساختمان‌های بلند، آثار و ابنیه تاریخی، خطوط لوله انتقال آب، گاز و نفت، تونل‌ها، سکوهای نفتی، ریل‌ها، همچنین کشتی‌ها، هواپیماها، قطارها، در معرض نیروها و شرایط مختلف داخلی و خارجی هستند که ممکن است باعث استهلاک، خرابی یا تضعیف عملکرد آن‌ها شود. این خرابی می‌تواند در اثر ساخت ضعیف یا نامناسب، عدم کنترل کیفیت، یا یک وضعیت  حاد ناشی از حادثه یا نیروهای زیاد محیطی اتفاق بیفتد.

برای اینکه بتوان این تغییرات مخرب را در سازه‌ها مشاهده کرده و قبل از ایجاد خسارت جدی به آن واکنش مناسب نشان داد، نیاز است که خرابی را زودتر شناسایی کرد و اقدامات تعمیر و نگهداری را برای جلوگیری از آسیب جدی به سازه و تحمیل هزینه‌های گزاف اجرا کرد. پایش سلامت سازه‌ها راه‌کار لازم برای موارد ذکر شده را ارائه می‌دهد. پایش سلامت می‌تواند به صورت دوره‌ای انجام شود و یا اینکه به صورت دائمی بر روی سازه نصب شود. به این منظور باید با استفاده از شتاب‌سنج‌ها یا کرنش‌سنج‌های مناسب که در نقاط مشخصی از سازه نصب می‌شوند ارتعاشات و یا کرنش در سازه اندازه‌گیری شده و سپس توسط آنالایزر سیگنال این اندازه‌گیری‌ها ثبت و ذخیره گردند. فعالیت اصلی، تحلیل اطلاعات دریافت شده است که توسط متخصصین این حوزه و با استفاده از نرم‌افزارهای پایش سلامت مانند ARTeMIS یا ME’scope انجام می‌شود.

پایش سلامت سازه‌ها

شتاب‌سنج‌ شبکه و شتاب‌سنج‌ مینیاتوری ساخت شرکت دیده پرداز صبا می‌توانند به تعداد دلخواه بر روی سازه مورد نظر نصب شده و ارتعاشات سازه را به صورت سنکرون (Synchronous) در نقاط مختلف توسط آنالایزر ارتعاشی (DPS_DAQ) اندازه‌گیری کند. در صورتی که در بعضی از تجهیزات، امکان سیم‌کشی بین سنسورها وجود نداشته باشد، می‌توان از شتاب‌سنج یا کرنش‌سنج بی‌سیم استفاده کرد.